ua en ru

У Полтавській області власникам фейкових COVID-сертифікатів запропонували амністію: умова

У Полтавській області власникам фейкових COVID-сертифікатів запропонували амністію: умова Фото: у Полтавській області запропонували амністію власникам підроблених COVID-сертифікатів (Віталій Носач РБК-Україна)

Поліція Полтавської області запропонувала амністію власникам підроблених COVID-сертифікатів. Для цього необхідно розповісти про злочин правоохоронцям.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на відділ комунікації поліції Полтавської області.

Правоохоронці нагадали, що за підробку, збут та використання підроблених COVID-сертифікатів передбачена кримінальна відповідальність відповідно до статті 358 КК України.

Водночас у поліції запропонували власникам підроблених COVID-сертифікатів, які каються у своїх діях, можливість уникнути кримінальної відповідальності. Для цього необхідно допомогти слідству розкрити злочин з виготовлення фейкових коронавірусних документів.

"Такі особи можуть бути звільнені від покарання судом за клопотанням слідства та процесуального керівництва прокуратури, відповідно до статті 45 КК України (звільнення від кримінальної відповідальності у зв'язку з діяльним каяттям - ред.)", - зазначили в поліції.

Правоохоронці закликали не вчиняти протиправних дій та псувати таким чином собі життя. Також поліцейські закликали повідомляти всі факти підробки COVID-документів.