ua en ru

У Полтавській області СБУ блокувала збут зброї та боєприпасів

У Полтавській області СБУ блокувала збут зброї та боєприпасів Фото: СБУ (flickr.com/securityserviceofukraine)

Троє мешканців Полтавської області через посередників організували торгівлю зброєю

У Полтавській області співробітники Служби безпеки України (СБУ) блокували мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів. Про це йдеться у повідомленні прес-служби СБУ.

"Мережу збуту вогнепальної зброї та боєприпасів блокували у Полтавській області співробітники Служби безпеки України під процесуальним керівництвом прокуратури", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, троє мешканців Полтавської області через посередників організували торгівлю зброєю. До складу банди входили колишній та діючий співробітники поліції, а також раніше засуджений за тяжкі злочини.

"Оперативники спецслужби задокументували чотири спроби збуту зброї. Під час останньої реалізації: двох пістолетів ТТ та 750 патронів, одного з "ділків" - працівника поліції - було затримано співробітниками СБ України", - йдеться у повідомленні.

Повідомляється, що у ході 12 обшуків за місцями проживання фігурантів справи правоохоронці вилучили: пістолети "Наган", ТТ, ПМ, два пістолети невстановленого зразка, автомат Калашникова, понад 1 тис. патронів.

Наразі трьох членів банди затримано згідно зі ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України та повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 1 ст. 263 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Кіровоградській області у місцевого мешканця вилучили арсенал боєприпасів.