ua en ru

У Полтавській області пограбували музей-заповідник Гоголя

У Полтавській області пограбували музей-заповідник Гоголя Фото: музей-заповідник ім. М. В. Гоголя в Полтавській області

На охоронця, який здійснював обхід території, напали троє чоловіків у масках

У селі Гоголеве Шишацького району Полтавської області невідомі скоїли розбійний напад на національний музей-заповідник ім. М. В. Гоголя. Про це повідомив відділ комунікації поліції Полтавської області.

"13 листопада, близько 3:30 на 45-річного охоронця, який здійснював обхід території, напали троє чоловіків у масках. Нападники повалили охоронця на землю, завдали тілесних ушкоджень та зв'язали", - йдеться у повідомленні.

Потім зловмисники проникли в приміщення, звідки забрали 6 книг 18-19 століття; акварельний портрет і карикатуру (факсиміле).

Невідомі втекли з місця злочину на автомобілі.

Тільки-но охоронцю вдалося звільнитися, він повідомив про подію в поліцію.

За фактом розпочато кримінальне провадження за частиною 3 статті 187 Кримінального кодексу України (розбійний напад, пов'язаний з проникненням в житло чи інше приміщення).

За зазначеною статтею передбачена відповідальність у вигляді позбавлення волі на строк від семи до дванадцяти років з конфіскацією майна.

Співробітники поліції проводять комплекс заходів зі встановлення нападників і звертаються до громадян з проханням повідомити будь-яку інформацію, яка може бути корисною для розкриття злочину, за телефонами: (053) 52-913-60, (095) 57-462-62 або 102.

Нагадаємо, у Запоріжжі правоохоронці затримали поліцейських, які грабували людей.