ua en ru

У Полтавській області співробітника СБУ затримали при отриманні хабара у 1000 доларів

У Полтавській області співробітника СБУ затримали при отриманні хабара у 1000 доларів Фото: у Полтавській області співробітник СБУ "погорів" на хабарі

Також оперуповноважений відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю вимагав щомісяця платити йому 300 доларів

У Полтавській області слідчий відділ військової прокуратури Центрального регіону України з співробітниками СБУ затримали старшого оперуповноваженого відділу по боротьбі з корупцією і організованою злочинністю місцевого управління СБУ під час отримання хабара. Про це повідомили в прес-службі військової прокуратури Центрального регіону України.

"Зазначена особа висунула вимогу суб'єкту господарської діяльності надати йому неправомірну вигоду у розмірі 1000 доларів за повернення раніше вилученої комп'ютерної техніки. Також, за непершкоджання у господарській діяльності підприємця, правоохоронець вимагав платити йому 300 доларів щомісяця", - йдеться в повідомленні.

Як повідомили у військовій прокуратурі, спочатку співробітник СБУ отримав 600 доларів в якості сплати за 2 місяці безперешкодної діяльності підприємстві. Але при отриманні 1000 доларів за повернення комп'ютерної техніки, він був затриманий.

"В даний час вирішується питання про повідомлення зазначеній особі про підозру по 3 ч. ст. 368 КК України (одержання неправомірної вигоди, що поєднане з вимаганням) та обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою з відстороненням від посади і накладенням арешту на тимчасово вилучене майно", - додали в прокуратурі.

Також тривають першочергові слідчі дії.

Нагадаємо, харківських метробудівників підозрюють в закупівлі обладнання за завищеними цінами.