ua en ru

Харківських метробудівників підозрюють у закупівлі обладнання по завищеним цінам

Харківських метробудівників підозрюють у закупівлі обладнання по завищеним цінам Фото: харківський метрополітен

Зокрема, КП купувало обладнання за завищеною у 18 разів ціною

Посадовців КП "Харківська дирекція будівництва метрополітену" правоохоронці підозрюють у змові з керівництвом ТОВ "Тіаре" та ТОВ "Експресбуд" про закупівлю обладнання по завищеним цінам. Про це повідомляють "Наші гроші" з посиланням на відповідну ухвалу Київського районного суду м. Харкова.

"Слідство встановило, що минулого вересня "Харківська дирекція будівництва метрополітену" уклала угоду з ТОВ "Тіаре" на закупівлю чотирьох осьових вентиляторів на загальну суму 6,10 млн гривень. Згідно даних Універсальної біржі "Україна", ціна на вентилятори була сильно завищена - ринкова вартість складала 86 400 грн./шт., що було у 18 разів дешевше від тендерної ціни", - йдеться у повідомленні.

Як повідомляється, після доукомплектування вентилятори були продані "Тіаре" по 1,08 млн гривень за штуку.

Крім того, у листопаді минулого року було укладено угоду з ТОВ "Експресбуд" щодо поставки установок для кондиціювання повітря на суму 3,37 млн гривень. Вартісь була завищена, оскільки обладнання для постачання метробудівцям фірма купила у ТОВ "Ве кон" за 1,98 млн гривень.

"В лютому до прокуратури Харківської області з заявою звернувся народний депутат щодо угоди з "Експресбудом", після чого було розпочате кримінальне провадження. Але після цього КП за результатами тендеру уклало ще одну угоду з фірмою про закупівлю помп та насосів на суму 0,96 млн гривень. Слідство підозрює, що в даному випадку закупівельні ціни також були завищені", - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що у Києві поліцейського затримали на хабарі у 500 доларів.