ua en ru

У Полтаві продовжився суд у справі Кернеса

У Полтаві продовжився суд у справі Кернеса Фото: Геннадій Кернес

Захист просить забезпечити Кернесу право на неупереджений суд

У Київському районному суді Полтави сьогодні, 28 вересня, проходить дев'яте засідання, на якому буде розглянуто справу стосовно Харківського міського голови Геннадія Кернеса. Про це повідомляє видання "Городской дозор".

Як наголошується, адвокат Кернеса Лідія Ізовітова в ході засідання внесла клопотання у зв'язку з поширеною 23 вересня в ЗМІ інформацією, опублікованою міністром внутрішніх справ Арсеном Аваковим в Facebook, про нібито злочинній змові Кернеса з посадовими особами суду. У ньому була вимога, щоб судді виконали свою роботу.

"Лідія Ізовітова просить зобов'язати Генпрокуратуру забезпечити право Геннадія Кернеса на неупереджений суд, перевірити факти втручання в діяльність суду Аваковим. Просить прийняти рішення за клопотанням негайно", - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що, на думку адвоката, Аваков таким чином намагався вплинути на рішення судді Антонова, вимагаючи не затягувати процес. Це незаконне втручання в діяльність суду.

Зважаючи на це, адвокат заявила, що Конституція забороняє будь-який вплив на суддів і за це передбачена кримінальна відповідальність.

Відзначимо, Генпрокуратура підозрює мера Харкова за трьома статтями Кримінального Кодексу. Зокрема, його звинувачують у викраденні, тортурах і погрозі вбивством активістів харківського Євромайдану. Сам Кернес своєї провини не визнає і вважає справу сфальсифікованою.

Нагадаємо, раніше через відсутність світла в залі суду розгляд кримінального провадження перенесли на 28 вересня.