ua en ru

У Польщі відбудеться міжнародний форум "Європа-Україна"

У Польщі відбудеться міжнародний форум "Європа-Україна" Фото: міжнародний форум Європа-Україна (forum-ekonomiczne.pl)

На запланованому в Польщі форумі обговорюватиметься майбутнє України в ЄС

Дискусії про економіку та політику в Польщі, Європі та країнах за східним кордоном Євросоюзу пройдуть в Ясєнці недалеко від польського міста Жешува на міжнародному економічному форумі "Європа-Україна". Про це повідомляє Радіо Польща.

Там 13 березня розпочався дводенний економічний форум "Європа-Україна". Один з організаторів заходу Яцек Ключковський з Інституту східноєвропейських досліджень розповів, що учасники форуму обговорюватимуть, перш за все, майбутнє Європи і України:

"У минулому році Україна завершила всі процедури, пов'язані з угодою про асоціацію, як торговельної, так і політичної частини. І тут потрібна конкретика, про яку ми будемо говорити в економічному, соціальному і міжнародному політичному контексті".

За словами Яцека Ключковського, великий інтерес учасників викликають нові умови торгівлі і економічного співробітництва з Україною після вступу в силу договору про вільну торгівлю з Європейським союзом.

В рамках форуму "Європа-Україна" відбудеться понад 40 дискусій.

Супутнім заходом є виставка-ярмарок, на якій свою продукцію представлять 70 суб'єктів з Польщі, України, Угорщини та Румунії.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, МЗС Польщі заявляли, що в польско-українських відносинах немає кризи.