ua en ru

Польський сейм не розглянув законопроект про український націоналізм

Польський сейм не розглянув законопроект про український націоналізм Фото: у Польщі не прийняли законопроект про український націоналізм

Рішення було прийнято після зустрічі керівництва польського Сейму з послом України в Польщі Андрієм Дещицею

Сейм Польщі зняв з порядку денного законопроект, що пропонує прирівняти український націоналізм до тоталітарного ладу. Про це повідомляє "Польське Радіо".

Згідно з повідомленням, рішення було прийнято після зустрічі керівництва польського Сейму з послом України в Польщі Андрієм Дещицею і співголовою Групи з міжпарламентських зв'язків з Польщею Миколою Княжицьким.

"І маршал Сейму Марек Кухцинський і віце-маршал Ришард Терлецький погоджуються, що в такому вигляді документ не може бути підтриманий більшістю, оскільки тільки нашкодить українсько-польським, а також польсько-литовським (там така ж ситуація) відносинам", - написала у своєму Facebook депутат Верховної Ради України Оксана Юринець.

Як повідомляється, на четвер у Сеймі було заплановано дискусію, присвячену законопроекту "Про заборону пропаганди комунізму та інших тоталітарних режимів в назвах будинків, об'єктів та місць громадського користування". Раніше Сенатор Єжи Червінський вніс поправку в проект, згідно з якою до інших "тоталітарним режимам" також повинні бути включені український і литовський націоналізм.

Нагадаємо, у Польщі можуть узаконити демонтаж українських пам'яток.