ua en ru

Польські винищувачі перехопили російський розвідувальний літак над Балтійським морем

Польські винищувачі перехопили російський розвідувальний літак над Балтійським морем Фото: літак Іл-20М

Російський літак Іл-20 був змушений повернутися на базу

У понеділок, 15 травня, польські винищувачі F-16 "Яструб", які перебували на військовій базі Шауляй у Литві, перехопили російський розвідувальний літак Іл-20М. Про це інформує Центр об’єднаного командування віськово-повітряних сил (AIRCOM) в Рамштайні в Німеччині, передає "Польське радіо".

"За словоами майора Марека Квятека з Операційного командування збройних сил, літак, який перехопили польські пілоти, мав вимкнений транспондер, тобто інструмент, який довзоляє ідентифікувати машину, а також його не було вказано в планах польотів. Іл-20 летів до Калінінграду, але після того, як його перехопили польські F-16, машина повернулася до бази", - відзначають в повідомленні.

AIRCOM повідомляє, що це була перша бойова місія в рамках теперішньої зміни місії НАТО Baltic Air Policing, яка розпочалася у травні й полягає у патрулюванні повітряного простору над Литвою, Латвією та Естонією. В рамках цієї місії зараз у базі Шауляй в Литві дислокований Польський військовий контингент Orlik 7.

Нагадаємо, Російський Су-27 вдруге за тиждень наблизився до літака ВМС США. Російський винищувач пролетів за 12 метрів від розвідувального літака Poseidon.