ua en ru

Польська CEDC цікавиться покупкою Nemiroff, а також поглинаннями в РФ.

Польський дистриб'ютор і виробник міцного алкоголю Central European Distribution Corporation (CEDC) вважає для себе "вельми цікавим із стратегічної точки зору активом" українську компанію Nemiroff, передає Reuters з посиланням на топ-менеджерів CEDС. За інформацією банківських джерел, Nemiroff Holding планує продати контрольний пакет стратегічному інвестору.
CEDC, яка зараз завершує консолідацію 100% акцій найбільшого російського алкогольного холдингу "Російський алкоголь", має намір і далі нарощувати частку ринку через невеликі тактичні поглинання і органічне зростання, повідомив глава компанії Вільям Керрі. "Ми дивимося на невеликі поглинання в Росії в секторі міцного алкоголю", - сказав він, додавши, що в стратегічні плани CEDC протягом п'яти років входить збільшення частки на ринку міцного алкоголю в країнах Східної Європи до 70-75%.
Бізнес CEDC зміщуватиметься у бік виробництва. Компанія планує вийти з дистриб'юторського бізнесу в Польщі, продавши його конкурентам або за допомогою IPO на місцевому ринку, повідомили топ-менеджери.