ua en ru

Польська опозиція готує поправки до закону про ІНП

Польська опозиція готує поправки до закону про ІНП Фото: прапор Польщі (pixabay.com-kaboompics)

Закон про ІНП став причиною "дипломатичної катастрофи"

Лідер польської опозиційної партії "Громадянська платформа" повідомив, що його партія готує поправки до закону про Інститут національної пам'яті (ІНП). Про це він написав у своєму акаунті в Twitter.

Лідер польської опозиційної партії "Громадянська платформа" Гжегож Схетина вважає, що закон про ІНП став причиною "дипломатичної катастрофи" Польщі. У зв'язку з цим його партія подасть у наступний вівторок у Сейм законопроект про ІНП.

"Написання закону про ІНП міністром Яки (заступник міністра юстиції Патрік Які - ред.) і фатальні пояснення прем'єра (Матеуша Моравецького - ред.) призвели до дипломатичної катастрофи. Ось чому у вівторок ми подамо проект поправки до цього закону. Тут немає місця для напівмір, потрібна швидка і солідарна реакція. Всіх", - написав Схетина.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда, відправляючи в Конституційний суд заяву про дослідження відповідності закону про Інститут національної пам'яті з Конституцією країни, опротестував формулювання, що стосується "українських націоналістів".