ua en ru

Для Польщі в Радбезі ООН одним із пріоритетів буде російсько-український конфлікт

Для Польщі в Радбезі ООН одним із пріоритетів буде російсько-український конфлікт Фото: Вітольд Ващиковський

Конфлікт між Україною і РФ повинен бути на порядку денному в Радбезі ООН

Глава Міністерства закордонних справ (МЗС) Республіки Польща заявив, що для його країни під час членства в Раді безпеки Організації об'єднаних націй (ООН) є одним з пріоритетів буде вирішення російсько-українського конфлікту. Про це він повідомляє Gazetaprawna.pl.

"Радбез, як і випливає з назви, має справу з процесами війни і світу. Ми відразу входимо в процеси, які тривають, і, звичайно, будемо працювати над вирішенням сирійського, близькосхідного і багатьох інших конфліктів, які можуть відбутися до початку вступу в силу наших повноважень в січні наступного року. Ми також будемо мати справу з конфліктом, який має місце ближче до наших кордонів, російсько-українського конфлікту", - заявив Ващиковський.

За його словами, регіональні питання будуть особливо важливі для Польщі. Міністр ще раз підкреслив, що російсько-український конфлікт повинен бути на порядку денному Ради безпеки ООН. Він додав, що Польща хоче долучитися до реформування ООН, щоб Радбез і вся організація в цілому стала більш впливовою в світі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Організації об'єднаних націй обрали непостійних членів Радбезу ООН, які будуть приймати участь у засідання починаючи з 1 січня 2018 року.