ua en ru

У Польщі заявили, що зазнали найбільших жертви у Другій світовій війні

У Польщі заявили, що зазнали найбільших жертви у Другій світовій війні Фото: Польща (Wikimedia)

Заступник міністра культури заявив, що Польщі слід домагатися компенсації від Німеччини

Заступник міністра культури Польщі Ярослав Селлин заявив, що держава зазнала найбільших людських втрат у Другій світовій війні, передає польське видання Parlamentarny.

Так, чиновник заявив, що враховує і 3 млн убитих польських євреїв, так як вони мали громадянство країни, а також "неймовірні матеріальні втрати" від шестирічної окупації. Країна, за словами заступника міністра, пережила дві війни.

"Перша почалася у вересні 1939 року, потім ще одна почалася на сході. Необхідно, щоб і ми, і світ, і німці знали, наскільки великими були втрати, треба пред'явити їм (німцям, - ред.) Ці цифри і домагатися компенсації або, по крайней мере, поставити питання на порядок денний. Думаю, від цього не можна відмовитися ", - зазначив він.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Польщі Беата Шидлов заявила, що Польща не отримала належної компенсації за завдану їй під час Другої світової війни збиток і має право на репарації. "Цей збиток потім не був нам відшкодовано, а навіть навпаки. Сьогодні, говорячи про репарації, ми нагадуємо про справедливість і про те, що Польщі належить", - заявила глава польського уряду.