ua en ru

У Польщі затримали українця за підозрою в кіберзлочинності

У Польщі затримали українця за підозрою в кіберзлочинності Фото: польська поліція (facebook.com/PolicjaPL)

Нині громадянин України очікує екстрадиції в США

У Польщі поліцейські Центрального слідчого бюро поліції при співпраці з "шукачами тіней" і ФБР затримали 44-річного громадянина України, підозрюваного в участі в організованій злочинній групі, що займається хакерськими атаками і крадіжками з кредитних карт за допомогою вірусних програм. Про це повідомляє "Радио Польша".

Зазначено, що зараз українець очікує екстрадиції в США. Раніше в міжнародний розшук його оголосив Інтерпол.

Як повідомила прес-секретар Польського агентства друку Івона Юркевич, польські поліцейські, які займаються боротьбою з кіберзлочинністю, ретельно перевірили інформацію про підозрюваного.

"Їм вдалося встановити, що 44-річний чоловік перебуває в південній частині Польщі. Пізніше виявилося, що підозрюваний перебував у Бельсько-Бялій, де і був затриманий", - йдеться в повідомленні.

Як підрахували польські силовики, втрати від скоєних угрупованням дій оцінюються на кілька сотень мільйонів доларів. У відомстві також наголосили, що за такого роду злочину затриманому загрожує до 30 років позбавлення волі.

Нагадаємо, раніше СБУ спільно з кіберполіцією в Дніпрі затримали групу хакерів, які втрутилися в роботу об'єктів інфраструктури регіону.