ua en ru

У Польщі стартували наймасштабніші військові навчання

У Польщі стартували наймасштабніші військові навчання Фото: прапор Польщі (Wikimedia)

У навчаннях беруть участь понад 17 тис. військовослужбовців

У Польщі стартували найбільші військові навчання Dragon-17, в яких беруть участь понад 17 тис. військовослужбовців Польщі, країн Північноатлантичного Альянсу (НАТО) та інших партнерських держав. Про це повідомляє "Радіо Польща".

"У Польщі, в середу, 20 вересня, починаються найбільші військові навчання цього року Dragon-17", - йдеться в повідомленні.

Так, за словами віце-міністра оборони Польщі Міхала Дворчіка, мета навчань полягає у відпрацюванні спільних дій польських і закордонних військ в ситуації загрози.

"Сценарій передбачає, що одна з сусідніх держав має намір отримати доступ до ресурсів на території нашої країни. Відбувається спроба дестабілізації політичної ситуації, порушення роботи органів державної адміністрації та місцевої влади. Спроба захопити територію робиться за допомогою гібридних дій", - заявив Дворчік.

За його словами, хоча це є гіпотетичним сценарієм, однак, він ґрунтується на ситуаціях, які спостерігаються останнім часом.

"Мова йде, наприклад, про ситуацію в Україні та анексії Криму", - додав віце-міністр оборони Польщі.

Відзначається, що навчання проходять на кількох полігонах в Польщі як на суші, так і на морі і в повітрі. У них візьмуть участь всі види Збройних сил, в тому числі вперше - Війська територіальної оборони.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про заяву президента Литви Далі Грібаускайте, що Росія не здатна побороти свою ненависть до Заходу, доказом чого є російсько-білоруські навчання "Захід-2017".

Президент Литви також підкреслила, що під час цих навчань Кремль вчить "свою армію атакувати Захід".