ua en ru

У Польщі вважають, що Україна має бути головною темою зустрічі НАТО-РФ

У Польщі вважають, що Україна має бути головною темою зустрічі НАТО-РФ Фото: рада Росія-НАТО відновить роботу після 2-річної перерви

Оскільки питання України до цих пір не вирішено

Ситуація в Україні має стати головною темою на зустрічі НАТО-Росія. Про це наголосив голова Бюро національної безпеки Польщі Павел Сольох під час візиту в Німеччину, передає Польське радіо.

Він підкреслив, що питання України до цих пір не вирішено. На його думку, криза в Україні має стати головною темою засідання Ради НАТО-Росія.

Під час візиту в Берлін Сольох також зазначив, що анексією Криму РФ порушила міжнародне право, що призвело до підвищення напруги у взаєминах між НАТО і Москвою. Він додав, що Україна - питання першорядне у відносинах між Альянсом і Кремлем.


Крім того, голова Бюро нацбезпеки Польщі підкреслив, що рішення про засідання Ради НАТО-Росія було ухвалено тільки після того, як НАТО оголосило про посилення своєї військової присутності у Східній Європі.

Спільне засідання послів країн НАТО з російським колегою буде першою такою зустріччю від червня 2014 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що рада Росія-НАТО відновить роботу після дворічної перерви, а зустріч відбудеться в найближчі два тижні в штаб-квартирі Альянсу в Брюсселі.