ua en ru

У Польщі проходить IX економічний форум "Європа-Україна"

У Польщі проходить IX економічний форум "Європа-Україна" Фото: Україна і ЄС

На форумі обговорюють економічний потенціал України і реформи

У польському Лодзі сьогодні, 24 січня, розпочався IX економічний форум "Європа-Україна". Про це повідомляє "Польське радіо".

Форум проходить під назвою "Стратегія реформ і модернізації - відбувся прорив?".

Організатор форуму і голова його програмного ради Зигмунт Бердиховський повідомив, що в переговорах беруть участь політики, експерти та бізнесмени.

Він вважає, що Польща повинна бути місцем, де проходять європейські дебати щодо допомоги Україні і її інтеграції з Європейським Союзом.

"І хоча останнім часом у світі про Україну чути менше, події в цій країні, зокрема війна на Донбасі, повинні залишатися у свідомості європейських еліт, щоб допомагати Києву ефективно", - сказав Бердиховський.

Від України на форум приїхали заступник спікера Верховної Ради Оксана Сироїд, міністр молоді та спорту Ігор Жданов, народні депутати Єгор Соболєв, Антон Геращенко та інші експерти та бізнесмени.

Польщу представляють віце-прем'єр, міністр культури і національної спадщини Петро Глинський, глава МЗС країни Вітольд Ващиковський, маршалок Сейму Марек Кухцинский та інші.

На форумі Європа-Україна протягом трьох днів обговорюватимуть ключові питання модернізації та розвитку економічного потенціалу України, а однією з головних тем будуть реформи.

загалом заплановано прибуття понад півтисячі гостей з України, Польщі та інших країн ЄС і США.

Нагадаємо, 20-23 січня в швейцарському Давосі проходив Всесвітній економічний форум.