ua en ru

У Польщі засудили до довічного ув'язнення громадянина України

У Польщі засудили до довічного ув'язнення громадянина України Фото: слухання рішення суду (скрін/polsatnews)

Торік у польському селі Люблінського воєводства громадянин України убив воротаря футбольної команди

У Польщі Окружний суд Любліна засудив до довічного ув’язнення громадянина України Сергія В., котрий у вересні 2017 року убив воротаря футбольної команди KS Garbarnia 32-річного Ґжеґожа К. Про це повідомляє телеканал Polsat.

Повідомляється, що убивство сталось у ніч з 16 на 17 вересня 2017 року. Тіло Ґжеґожа К. з кількома десятками ножових поранень знайшли вранці один із перехожих і повідомив у поліцію.

Як встановили слідчі, до убивства причетний 37-річний Сергій В., який живе на території села Курів Люблінського воєводства і працює в одному з місцевих фермерських господарств.

Фото: слухання рішення суду (скрін/polsatnews)

Крім того, у ході розслідування вбивства правоохоронці Польщі встановили, що у ніч убивства обоє чоловіків випивали в одному з барів Курова. Українець зізнався, що йому сподобалась барменка і він зробив їй кілька компліментів. Жінці це не сподобалось, після чого між обома чоловіками розпочався конфлікт.

Близько 4:00 ночі Ґжеґож К. вийшов з бару і збирався піти додому. Українець пішов слідом за своєю жертвою. Коли вони дійшли до вулиці Війська Польського, Сергій В. напав на Ґжеґожа, завдавши йому кілька десятків ударів ножем. Після цього нападник забрав портфель і банківську картку вбитого. Згодом українець зміг зняти з карти 500 злотих.

Згодом Сергій В. спробував утекти в Україну, але поліція затримала його за кілька кілометрів від пункту пропуску в Дорогуську.

Під час засідання суду українець зізнався в убивстві, пояснивши, що на цей вчинок його підштовхнула образа.

У Польщі засудили до довічного ув'язнення громадянина України

Нагадаємо, 12 вересня поблизу польського міста Томашів трапилась ДТП двох автомобілів з українцями, в результаті чого загинула одна людина. Ще шестеро отримали травми.