ua en ru

У Польщі відповіли Штайнмайєру на критику навчань НАТО

У Польщі відповіли Штайнмайєру на критику навчань НАТО Фото: Вітольд Ващиковський прокоментував заяву глави МЗС ФРН

Таку заяву глави МЗС ФРН у Варшаві вважають свідченням подвійного підходу Берліна

Німеччина і особисто глава МЗС ФРН Франк-Вальтер Штайнмайєр має кілька майданчиків (Нормандський і Мінський формати, ОБСЄ), де він спокійно може вести переговори з Росією і ніхто йому в цьому не заважатиме. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський в ефірі телеканалу tvn24, коментуючи критику Штайнмайєра навчань НАТО.

"Такий коментар є свідченням подвійного підходу, який лунає з Берліна на тему безпеки східного флангу НАТО", - підкреслив Ващиковський.


За його словами, частина німецького уряду надсилає армію на навчання Anakonda 2016, яка вперше бере участь в оборонних місіях у Польщі. Зате інша частина уряду ФРН ставить це під сумнів і питає: чи варто "помахувати шаблею" і їздити танками під кордоном Росії.

"На це я відповідаю: Франк-Вальтер, ти маєш кілька майданчиків для переговорів із Росією - Нормандський і Мінський формати, Франк-Вальтер Штайнмайєр зараз головує в ОБСЄ протягом року, оскільки Німеччина головує (в організації - ред.). Є багато площин, хто забороняє вести переговори з Росією?", - підкреслив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше Штайнмайєр розкритикував навчання НАТО в Польщі і Прибалтиці і закликав альянс вести конструктивний діалог із РФ.