ua en ru

В Польщі обговорили питання торгівлі з Україною

В Польщі обговорили питання торгівлі з Україною Фото: прапори України і Польщі (poland.gov.pl)

У Польщі проходить Форум Європа-Україна

14 березня, в Ясєнці, недалеко від польського міста Жешува проходить другий і останній день XI Форуму Європа-Україна. Про це передає Польське Радіо.

Як повідомляється, під час вчорашніх зустрічей, політики, підприємці та експерти говорили передусім про торгівлі, інфраструктури, безпеки і енергетиці.

зокрема, посол України в Польщі Андрій Дещиця сказав, що торгівля між Україною та Польщею, а також Європою буде розвиватися, якщо покращиться інфраструктура на польсько-українському кордоні.

"Обидві сторони мають багато роботи і в інтересах обох сторін побудувати прикордонний пункт пропуску. Це повинна бути взаємна ініціатива, - зазначив він.

У свою чергу, міністр інфраструктури Польщі Анджей Адамчик під час форуму сказав, що обидві сторони обговорюють поліпшення прикордонного руху.

За його словами, однією з важливих тем є питання автомагістралі A4.

"досі немає ініціативи з боку другої сторони (України – ред.), щоб поєднати її з мережею головних доріг України. Відсутня також відділення контролю руху приватних автомобілів і вантажівок. Ми розмовляємо про це з українською стороною і сподіваюся, що нам нарешті вдасться досягти успіху", - сказав міністр.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, в Україні планується будівництво дороги від Львова до кордону з Польщею. Зазначена дорога буде з'єднана з польським автобаном А4, який йде вздовж всієї південної Польщі.