ua en ru

У Польщі мають намір збільшити витрати на оборону через російську загрозу

У Польщі мають намір збільшити витрати на оборону через російську загрозу Фото: міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич (flickr.com-ministerstwoobronynarodowej)

Польський сейм схвалив збільшення витрат на оборону вище рівня, необхідного НАТО

У Польщі сейм (нижня палата парламенту) переважною більшістю схвалив збільшення витрат на оборону вище рівня, необхідного НАТО, на тлі "російської загрози". Про це повідомляє ABC News.

Так, згідно з документом, в 2020 році витрати держави на оборону повинні становити не менш як 2,1% від ВВП, а в 2020 році - не менше 2,5% від ВВП. У той час як НАТО просить від своїх країн-членів виділяти не менше 2% від ВВП.

Відзначається, що міністр оборони Польщі Антоній Мацеревич у п'ятницю заявив, що збільшення необхідно в якості відповіді на "загрози зі Сходу", де Росія "використовує силу для досягнення своїх політичних цілей".

Нагадаємо, раніше в Міністерстві оборони Польщі висловили свої побоювання щодо "певних інцидентів" через військових навчань Російської Федерації в Білорусі. Зокрема, заступник міністра оборони Польщі Міхал Дворчік, кажучи про безпеку Польщі, звернув увагу посилення східного флангу НАТО. Він також зазначив, що Польща і НАТО "дуже уважно стежать" за тим, що відбувається на сході.