ua en ru

У Польщі почала роботу спеціальна інформаційна лінія для українців

У Польщі почала роботу спеціальна інформаційна лінія для українців Фото: українці становлять важливу роль в економіці Польщі (rada.gov.ua)

У Польщі забезпечать юридичну консультацію для працюючих українців

Громадяни України зможуть отримати юридичну консультацію з приводу легального працевлаштування в Польщі. Про це повідомляє Радіо Польща.

Голова польської Державної інспекції праці Вєслав Лыщек заявив про запуск спеціальної інформаційної лінії для громадян України, які працюють у Польщі. Він підкреслив, що в Польщі працює більше 2,5 мільйонів іноземців, серед яких 800 тисяч не працевлаштовані легально. Він підкреслив, що ця ситуація повинна змінитися – всі працівники в Польщі повинні платити податки в державну казну.

"Українці зможуть отримати юридичну консультацію з приводу легального працевлаштування в Польщі. Вони зможуть дізнатися, які умови треба виконати, щоб працювати легально. Також їм можуть порадити, як, наприклад, написати скаргу на роботодавця і привести до того, щоб інспектор праці зайнявся справою конкретного іноземця", - підкреслив він.

Також Вєслав Лыщек зазначив, що дуже часто українці стають жертвами недобросовісних роботодавців, які затримують терміни виплати зарплату і не забезпечують належних умов праці.

Инфолиния для громадян України (22 111 35 29) працює з 16:00 до 20:00. Телефон обслуговують чиновники зі знанням української мови.

Нагадаємо, як повідомлялося раніше, за даними міністерства праці Польщі, в 2017 році польські підприємці заявили про намір надати роботу для близько 1,7 млн українців.