ua en ru

Польща може запросити у Німеччини компенсацію за матеріальний збиток у Другій світовій війни

Польща може запросити у Німеччини компенсацію за матеріальний збиток у Другій світовій війни Фото: Польща може запросити у Німеччині компенсацію (РБК-Україна)

У Сеймі Польщі розглянуть запит про можливе виплаті Німеччини компенсації за шкоду

Аналітична служба Сейму Польщі розгляне запит депутата Аркадіуша Мулярчика про можливість вимагати від Німеччини компенсації за збитки під час Другої світової війни. Про це повідомляє PAP.

"В світлі міжнародного права, Республіка Польща може запросити вимога компенсації від Німеччини за матеріальний збиток і особистий, викликаний німецькою агресією під час Другої світової війни", - йдеться в повідомленні.

Мулярчик заявив, що можлива вимога компенсації має бути підготовлено професійно.

"Я хочу, щоб зібрати всю інформацію по цій темі і подумати про подальші кроки в цій темі я хочу, щоб все було підготовлено професійно. Я хочу, щоб зробити аналіз правил, які застосовуються до цієї справи, і зібрати всі думки, які були зроблені на можливих репарації", - сказав Мулярчик.

За його словами, після війни Польща відмовилася від вимог репарацій, оскільки Польща тоді не була самостійною державою.

Нагадаємо, в червні Апеляційний суд Гааги в Нідерландах постановив, що уряд держави несе обмежену спільну відповідальність за вбивство близько 300 мусульман, вчинене боснійськими сербами в Сребрениці в 1995 році.