ua en ru

Польща виступає за розміщення бази США на сході країни

Польща виступає за розміщення бази США на сході країни Фото: глава канцелярії прем'єра Польщі Міхал Дворчик (flickr.com)

Варшава впевнена, що база США на сході Польщі поліпшить безпеку в регіоні

Польща розглядає можливість розміщення військової бази США на сході країни. Про це в інтерв'ю радіо RMF FM заявив голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик.

Дворчик зазначив, що цього тижня на переговорах президента Польщі Анджея Дуди з президентом США Дональдом Трампом у Вашингтоні сторони обговорили створення постійної військової бази на польській території. За словами Трампа, США розглядає створення такої бази, причому Польща готова компенсувати більш 2 млрд доларів за постійну присутність американських військових.

"Всі розуміють, що таке рішення, як розміщення в Польщі постійних американських баз, було б великою подією, що значно вплинуло б на безпеку всього регіону...Ясно одне: нам би хотілося, щоб таке рішення було прийнято, щоб база була розміщена десь на східному фланзі, на північному сході або сході Польщі", - заявив Дворчик.

Нагадаємо, раніше РБК-Україна повідомляло, що США розглядають прохання Польщі про відкриття військової бази на її території.

Крім того, у Вашингтоні лідери обох країн Дуда і Трамп підписали угоду про стратегічне партнерство.