ua en ru

Польща тимчасово призупиняє малий прикордонний рух

Польща тимчасово призупиняє малий прикордонний рух Фото: Польща вирішила заборонити перетинати українцям кордон за спеціальними дозволами

Тепер жителі прикордонних районів України зможуть перетинати кордон лише на загальних підставах

Міністерство закордонних справ Республіки Польща прийняло рішення призупинити малий прикордонний рух на українсько-польському кордоні з 4 липня 2016 року. Про це повідомляє прес-центр Державної прикордонної служби України.

Таким чином, жителі прикордонних районів України, більше не зможуть перетинати кордон за спеціальними дозволами, виданими відповідними органами Польщі, в рамках малого прикордонного руху.


Тепер всі громадяни України зможуть перетнути кордон лише на загальних підставах та документів, визначених польською стороною, а саме паспортні документи і віза.

Рішення МЗС Польщі про тимчасове призупинення малого прикордонного руху вступить в силу в ніч з 3 на 4 липня 2016 року з 01:00 за київським часом.

Нагадаємо, угоди між Кабінетом Міністрів України та Урядом Республіки Польща про правила місцевого прикордонного руху були затверджені Постановою КМУ № 139 (139-2009-п) від 25 лютого 2009 року.

Раніше повідомлялося, що Раді рекомендують відмовитися від угоди з РФ про малий прикордонний рух.