ua en ru

Польща відновить полк на кордоні з Росією

Польща відновить полк на кордоні з Росією Фото: Маріуш Блащак (pl.wikipedia.org)

У найближчі місяці чисельність підрозділу, який діє в Сувалки, буде збільшена

Голова Міністерства національної оборони Польщі Маріуш Блащак заявив, що полк у місті Сувалки, розташованому на кордоні з Росією, буде відновлений. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на Twitter міністерства.

"Я прийняв рішення про відновлення полку в Сувалки. Безпека - один з наших пріоритетів. У найближчі місяці чисельність підрозділу, який діє в Сувалки, буде збільшена", - йдеться в повідомленні.

Польща відновить полк на кордоні з Росією

Місто Сувалки розташований недалеко від кордону з Литвою, Білоруссю і російською Калінінградською областю.

Нагадаємо, президент Російської Федерації Володимир Путін заявив, що Росія здатна на ядерний удар тільки у відповідь. За словами Путіна, концепція застосування Росією ядерної зброї не передбачає превентивного удару.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що з'явилися супутникові знімки, які свідчать про те, що Росія модернізує для зберігання ядерної зброї військові бункери під Калінінградом.

Зазначимо, що Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) закликала Росію повернути Польщі уламки літака Ту-154М, який розбився під Смоленськом 10 квітня 2010 року.

Раніше РБК-Україна повідомляло, що Росія застосувала надзвичайні заходи для захисту уламків польського літака Ту-154М в Смоленську. Фрагменти конструкції машини були поміщені у так звану стерильну зону, а район навколо аеропорту контролюється армією і спецслужбами РФ.