ua en ru

Польща затвердила збільшення військового бюджету на 55 млрд доларів протягом 15 років

Польща затвердила збільшення військового бюджету на 55 млрд доларів протягом 15 років Фото: Польща збільшує військові витрати (pixabay.com-kaboompics)

Кошти підуть на модернізацію армії в зв'язку з російською агресією в Україні

Польща виділить протягом 15 років додаткові 55 млрд доларів на військові витрати для стримування російської агресії. Про це заявив заступник міністра оборони Польщі Томаш Жатковський, передає Reuters.

За словами Жатковського, Польща має намір збільшити військові витрати до 2,5% ВВП

"Уряд схвалив законодавчу поправку, яка дасть Міністерству оборони Польщі додаткові 200 млрд злотих (55 млрд доларів, - ред.) протягом наступних 15 років", - зазначив він.

Зазначимо, встановлені обсяги оборонних витрат Польщі вищі, ніж поріг у 2% ВВП, який був позначений для країн-учасниць НАТО. За планами уряду Польщі, військові витрати до 2032 році подвояться до 22 млрд доларів на рік. За словами Жатковського, кошти підуть на модернізацію армії, збільшення особового складу збройних сил та закупівлю нових озброєнь за стандартами НАТО.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща планує збільшити чисельність армії до 200 тисяч до 2030 року.

"Зараз, напевно, всі розуміють, що побудова архітектури безпеки та посилення польської армії є одним з найважливіших завдань, що стоять перед польською владою", - зазначив президент Польщі Анджей Дуда.