ua en ru

Польща посилить протиракетну оборону американським комплексом Patriot

Польща посилить протиракетну оборону американським комплексом Patriot Фото: ракетний радар Patriot (afcen.taf.mil)

Пентагон підтвердив, що до 2022 року буде розроблений радар для стеження і перехоплення цілей

Армія Сполучених Штатів Америки (США) підписала контракт з Польшею вартістю понад 1,5 млрд доларів на побудову ракетного радару Patriot. Про це передає "Польське радіо".

Повідомляється, що Пентагон підтвердив, що до 2022 року буде розроблений радар для стеження і перехоплення цілей.

"Patriot збільшить безпеку Польщі, Європи і НАТО, створюючи робочі місця у Польщі та США", - заявив представник американської компанії Raytheon, яка будує радар.

Також зазначається, що інші країни НАТО, які захищають ракетні комплекси Patriot, це - Сполучені Штати, Німеччина, Греція, Нідерланди та Іспанія.

"Румунія також домовилася і завдяки Пентагону вона приєднається до групи захищених країн. Польща, котра побоюється російського сусіда, з великим бажанням приєдналася до американського проекту антиракетного щита", - йдеться на порталі Stars and Stripes.

Нагадаємо, раніше голова канцелярії прем'єр-міністра Польщі Міхал Дворчик заявляв, що Польща розглядає можливість розміщення військової бази США на сході країни.

В свою чергу президент Польші Анджей Дуда заявив, що США зможуть вибрати місце розташування постійних військових баз у Польщі.

За його словами, Польща підготувала декілька пропозицій. Дуда запевнив, що Польща за власний кошт підготує інфраструктуру і зауважив, що Варшава впорається з цим завданням.