ua en ru

Польща посилила контроль на кордоні з Україною

Польща посилила контроль на кордоні з Україною Фото: польсько-український кордон (facebook.com/SFSofUkraine)

Контроль посилено у зв'язку з вірусом АЧС

У зв'язку з вірусом африканської чуми свиней (АЧС) співробітники польської митниці проводять посилений контроль в пунктах пропуску на східному кордоні, зокрема на кордоні з Україною. Про це повідомляє "Польське радіо".

Повідомляється, що працівники Державної податкової адміністрації проводять посилений контроль у прикордонних пунктах пропуску на сході Польщі. Відзначимо, що заходи пов'язані з розповсюдженням в Польщі вірусу АЧС. Одним з факторів, переносять хворобу, можуть бути продукти харчування, що перевозяться через кордон.

"Протягом цілого минулого року ми затримали майже 200 тонн незаконних продуктів тваринного походження. Їх вилучають і знищують неподалік пункту пропуску. Найчастіше цю процедуру ми проводимо в прикордонних пунктах пропуску з Україною, Білоруссю, а також з Калінінградською областю", - повідомили в митному відділі Державної податкової адміністрації.

Нагадаємо, Польша восени 2018 року почне будувати паркан на кордоні з Україною і Білоруссю, щоб запобігти міграцію диких кабанів і розповсюдження африканської чуми свиней.