ua en ru

Польща посилила контроль на кордоні з Україною через вірус АЧС

Польща посилила контроль на кордоні з Україною через вірус АЧС Фото: АЧС (consumer.gov.ua)

На східному кордоні Польщі посилено контроль у зв’язку з африканською чумою свиней

У Польщі функціонери Краєвої податкової адміністрації проводять посилений контроль пунктів пропуску на східному кордоні країни через поширення вірусу африканської чуми свиней. Одним із факторів, що впливають на розповсюдження хвороби, вважається ввезення харчових продуктів особами, які приїжджають до Польщі з цього напрямку, передає Польське радіо.

"Посилений контроль необхідний особливо тепер із огляду на зростання кількості людей, які перетинають східний кордон Польщі у зв’язку з періодом Різдва і Нового року в наших сусідів. Загалом торік ми затримали майже 200 тонн продуктів тваринного походження, які перевозили подорожні, перш за все на прикордонних переходах із Україною, але також із Білоруссю та Росією. Вони підлягають знищенню", - сказав Пйотр Поґожельський із Митного департаменту Краєвої податкової адміністрації Польщі.

Зазначено, що протягом останнього року митники призначили близько 3,5 тисячі штрафів щодо осіб, які не дотримувалися заборони ввезення продуктів тваринного походження з-поза Європейського Союзу.

Як повідомляється, Головна ветеринарна інспекція Польщі оцінює, що харчові продукти, незаконно ввезені з-за меж ЄС, могли вплинути на розвиток вірусу африканської чуми свиней у регіоні Варшави. Останній випадок появи цієї хвороби підтверджено там 11 січня 2018 року.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що спалахи захворювання на африканську чуму свиней (АЧС) зафіксовано в двох областях України.