ua en ru

Польща розглядає питання про розміщення ядерної зброї на своїй території

Польща розглядає питання про розміщення ядерної зброї на своїй території Фото: віце-міністр національної оборони Польщі Томаш Шатковський

Польські власті розглядають можливість звернення до НАТО з проханням про розміщення ядерної зброї США на своїй території

Польський уряд розглядає можливість участі в програмі НАТО, в рамках якої США надають своїм союзникам доступ до ядерної зброї. Про це заявив віце-міністр національної оборони Польщі Томаш Шатковський в ефірі телеканалу Polsat News.

За словами Шатровского, Міноборони Польщі обговорює, чи варто запитувати доступ до програми "ядерного обміну" всередині НАТО для посилення свого захисту.

Віце-міністр оборони зазначив, що уряд не планує, щоб Польща мала власну зброю цього типу.

Зазначимо, серед 28 членів альянсу є три ядерні держави США, Франція і Великобританія. Але тільки Сполучені Штати надають союзникам ядерну зброю. В рамках програми ядерну зброю на своїй території розмістили Бельгія, Німеччина, Італія, Нідерланди і Туреччина.

Нагадаємо, 26 листопада 2015 глава польського МЗС Вітольд Ващиковський заявив, що Польща хоче розірвати угоду Росія - НАТО від 1997 року, яка забороняє розміщення ядерної зброї на території країни.