ua en ru

Польща прийняла понад мільйон українських мігрантів у 2016

Польща прийняла понад мільйон українських мігрантів у 2016 Фото: Польща прийняла понад мільйон українських мігрантів (прес-служба ДПСУ)

Варшава прокоментувала рішення ЄК щодо невиконання Польщею зобов'язань по прийому біженців

Польща прийняла понад мільйон українських мігрантів. Про це повідомили у Міністерстві закордонних справ країни, передає "Польське радіо".

Так, Варшава прокоментувала рішення Європейської комісії про початок провадження у справі невиконання зобов’язань державою-членом Європейського союзу проти Польщі, Чехії та Угорщини у зв’язку з їхньою відмовою приймати біженців у рамках процедури про переселення від 2015 року.

У заяві наголошено, що торік Польща прийняла у себе понад мільйон мігрантів і біженців з України та з-за східного кордону, "значно зменшивши міграційний тиск з цих країн на інші держави ЄС".

Також МЗС Польщі написало у заяві, що рішення Єврокомісії "віддаляє нас як Євросоюз від комплексного рішення, що стосується міграційної політики та поглиблює поділи у рамках спільноти".

Також міністерство нагадало про активність Польщі у захисті зовнішніх кордонів ЄС та про надання гуманітарної допомоги. У 2016 році Польща виділила на приблизно 118,5 млн злотих (28 млн євро) на допомогу жертвам конфліктів у Сирії та Іраку.

Нагадаємо, Європейський союз притягне до відповідальності країни, які відмовилися приймати біженців.