ua en ru

Польща може допомогти Україні електрикою при загрозі відключення

Польща може допомогти Україні електрикою при загрозі відключення Польща готова постачати електроенергію в Україну

Польща може постачати електроенергію в Україну

Польща висловила готовність допомогти Україні з постачанням електрики у разі загрози відключення через торгову блокади Донбасу. Про це повідомляє польська газета Rzeczpospolitа.

У міністерстві енергетики Польщі повідомили, що не бачать перешкод для постачання електрики в Україну. У 2015 році Польща імпортувала енергію при дефіциті, також зараз Польща поставляє з України невеликі кількості енергії на локальному сполученні "Замосць-Добротвір".

"Постачання енергії в зворотному напрямку до цього часу не практикувалися. Проте, якщо технічні умови дозволять, міністерство не бачить ніяких перешкод", - заявили в міністерстві енергетики Польщі.

У той же час Польща не зможе допомогти Україні з поставками вугілля, так як сама має обмежені можливості у видобутку ресурсу. Крім того, для більшості українських електростанцій підходить тільки антрацитове вугілля, яке у Польщі не видобувається.

Нагадаємо, прем'єр-міністр України Володимир Гройсман заявив, що альтернативи вугіллю антрацитної групи для української енергетики не буде ще протягом 1-3 років.