ua en ru

Польща підписала контракт з США про закупівлю протиракетних комплексів Patriot

Польща підписала контракт з США про закупівлю протиракетних комплексів Patriot Фото: міністр оборони Польщі Маріуш Блащак (pl.wikipedia.org)

Згідно з документом, перші системи прибудуть до Польщі у 2022 році

Польща підписала контракт з США про закупівлю американських протиракетних комплексів Patriot. Про це повідомляє "Польське радіо".

Як зазначається, угоду про закупівлю американських протиракетних комплексів Patriot підписав міністр оборони Польщі Маріуш Блащак.

"Згідно з документом, перші системи прибудуть до Польщі у 2022 році. Вартість контракту становить 4,7 млрд доларів. Ще в листопаді минулого року йшлося про те, щоб сума угоди не перевищувала 10 млрд", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, раніше заступник міністра національної оборони Польщі Бартош Ковнацький заявляв, що протягом 10 років в Польщі буде розгорнута вся система протиповітряної оборони Patriot.

Відзначимо, меморандум про наміри Департаменту оборони США у справі системи Patriot для Польщі передбачає, що на першому етапі американські сухопутні війська представлять Варшаві пропозиції, що стосуються чотирьох вогневих одиниць (тобто двох батарей з 12 гарматами), озброєних ракетами PAC-3 MSE і оснащених системами ведення вогню IBCS. Комплекси будуть оснащені секторальними радіолокаційними радарами. Поставки планується почати в 2022 році, досягнення оперативного потенціалу передбачено в 2023 році.