ua en ru

Польща не підтримує санкції ЄС проти Угорщини

Польща не підтримує санкції ЄС проти Угорщини Фото: МЗС Польщі (radiopolsha.pl)

У МЗС Польщі заявили, що спрямовані проти держав-членів дії поглиблюють розбіжності в ЄС

Польща буде голосувати проти можливих санкцій відносно Угорщини в європейських організаціях. Про це свідчить заява польського Міністерства закордонних справ, опублікована на сайті відомства.

Так, заява стала реакцією на рішення Європарламенту вжити заходів проти Угорщини за "руйнування демократичних інститутів".

"Кожна держава-член ЄС має суверенне право здійснення внутрішніх реформ, які вона вважає потрібними. Дії, спрямовані проти держав-членів, служать лише поглибленню розбіжностей у ЄС, збільшуючи недовіру громадян до європейських інституцій. Польща буде голосувати в європейських організаціях проти можливих санкцій щодо Угорщини", - підкреслюється у заяві міністерства.

Нагадаємо, у МЗС Угорщини вважають, що рішення Європейського парламенту про початок санкційної процедури проти країни є помстою європейських політиків за міграційну політику Будапешта.

У заяві міністра закордонних справ країни Петера Сийярто підкреслюється, що Угорщина і угорський народ засудили тому, що "ми показали, що міграція не потрібна, і міграція може бути зупинена".