ua en ru

Польща планує купити у США ракетні комплекси Patriot за 4,5 млрд доларів

Польща планує купити у США ракетні комплекси Patriot за 4,5 млрд доларів Фото: ПРО Patriot (Wikimedia)

Загальна сума операції спочатку оцінювалася в 10,5 млрд доларів

Польща планує купити у США протиракетні комплекси Patriot за 4,5 млрд доларів. Відповідна угода з США має бути підписана до кінця березня, повідомляє видання RMF FM.

Як повідомляється, на даний момент польський уряд чекає документів від американської сторони, що підтверджують остаточно узгоджені умови.

За інформацією видання, очікується, що купівля ракетних комплексів Patriot обійдеться Польщі в 4,5 млрд доларів. Мова йде про перший етап великої покупки в рамках програми протиракетної оборони.

Наголошується, що ціна на Patriot була зафіксована в кінці 2017 року. Це сталося до візиту нового міністра оборони Польщі Маріуша Блащака в США в середині січня.

"Згідно з планами, на першому етапі програми в Польщу прибудуть дві батареї Patriot з ракетами PAC-3 MSE і елементами командно-комунікаційної системи IBCS. Постачання цього обладнання повинні проводитися в 2021-2022 роках", - йдеться в повідомленні.

Крім того, вчора міністр оборони Польщі Маріуш Блащак на своїй сторінці в Twitter, повідомив, що Польщі вдалося домовитися про зниження вартості ракетного комплексу. Спочатку Польща повинна була заплатити за ракети 10,5 млрд доларів за продаж озброєнь і техніки.

"Гарні новини про програму "Вісла". Ми отримали більш низьку ціну і прискорили час доставки. Скорочення витрат не обмежує передбачувані бойові можливості системи. Ми знаходимося на шляху до підписання контракту в кінці першого кварталу 2018 року", - написав Блащчак.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Державний департамент США схвалив продаж Польщі протиракетних комплексів Patriot. Загальна сума операції спочатку оцінювалася в 8,9 мільярдів євро (10,5 млрд доларів).