ua en ru

Польща може передати Україні 1,5 млн доз COVID-вакцини

Польща може передати Україні 1,5 млн доз COVID-вакцини Фото: вакцина (РБК-Україна)

Заступник голови Міністерства закордонних справ України Євген Єнін заявив, що Польща може передати українській стороні 1,5 млн доз вакцини проти коронавірусу. Наразі ведуться переговори.

Про це Євген Єнін сказав в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

"Польська сторона в черговий раз продемонструвала своє дружнє ставлення до української сторони, запропонувавши нам певну кількість вакцини. Йдеться десь про півтора мільйона доз вакцин, які польська сторона могла б передати українській після отримання відповідної кількості вакцин самою Польщею", - сказав Єнін.

Також він додав, що в рамках відповідних міжнародних механізмів Україна планує отримати близько 8 млн вакцин для забезпечення масової вакцинації населення. Єнін підкреслив, що географія переговорів не обмежується Європою або Америкою, і МЗС так само активно працює і на азіатському напрямку.

"Ми розраховуємо, що реальна масштабна вакцинація могла б початися в Україні до кінця першого півріччя наступного року", - припустив Єнін.

Нагадаємо, раніше глава канцелярії прем'єр-міністра Польщі Михал Дворчик заявив, що польський уряд передасть Україні надлишки вакцин від коронавірусу, якщо вони будуть.

Крім того, у Міністерстві охорони здоров'я готують національний план щодо вакцинації українців від коронавірусу.

Також МОЗ України уклав контракт на поставку вакцини від COVID виробництва китайської компанії Sinovac Biotech.