ua en ru

Польща звинувачує РФ в загостренні ситуації в Україні

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звинувачує Росію в загостренні конфлікту в Україні. Про це Сікорський заявив 14 липня після зустрічі зі своїм угорським колегою Тибором Новрочичем у Варшаві

Міністр закордонних справ Польщі Радослав Сікорський звинувачує Росію в загостренні конфлікту в Україні. Про це Сікорський заявив 14 липня після зустрічі зі своїм угорським колегою Тибором Новрочичем у Варшаві, пише dpa. "Замість того, щоб покинути Крим, Росія посилює підтримку сепаратистів", - сказав Сікорський.

Глава МЗС Польщі назвав події на Сході України агресією.

"Замість упокорення ми бачимо ескалацію і поступово постає питання довіри до ЄС", - підкреслив Сікорський.
Враховуючи загрозливе погіршення конфлікту глава МЗС Польщі сподівається, що ЄС буде діяти так, як він погрожує у своїх заявах. Таку думку дипломат висловив, враховуючи перспективу посилення санкцій проти Росії.

12 липня Євросоюз розширив "чорний список" осіб, проти яких застосовуються санкції другого рівня у зв'язку з кризою в Україні. Тепер він містить імена 72 громадян Росії і України, які діяли "з метою підриву територіальної цілісності, суверенітету та незалежності України". Штрафні заходи ЄС передбачають заборону на в'їзд в країни співтовариства і блокування їх рахунків на території Євросоюзу.