ua en ru

Польща звинуватила Росію в агресивній пропаганді

Польща звинуватила Росію в агресивній пропаганді Фото: прапор Польщі (pixabay.com)
Автор: Инна Собора

Росія протягом 2020 року здійснила агресивну інформаційну діяльність проти Польщі. Пропаганду поширювали за посередництвом вищих чиновників та засобів масової інформації, що підконтрольні Кремлю.

Про це в інтерв'ю "Польському радіо" заявив речник міністра-координатора спецслужб Станіслав Жарин.

Російські пропагандистські матеріали публікувалися в багатьох мовних просторах - російською, англійською, польською та багатьма іншими мовами. Деякі інформаційні заходи також були підкріплені хакерськими операціями, спрямованими на просування тез Кремля.

"Типові дії Кремля проти Республіки Польща включають: зневаження Польщі на міжнародній арені, послаблення відносин Польщі з сусідами, дестабілізацію військового співробітництва в рамках НАТО, розпалювання напруженості між Польщею та США, атаку на енергетичну політику, знецінення польської армії, вказування на те, що польська політика просякнута "русофобією", представлення Польщі, як країни, що призводить до кризи у західно-російських відносинах", - сказав Жарин.

Крім того, пропагандистські матеріали були спрямовані проти теми пандемії коронавірусу. Також ключовою темою стали протести в Білорусі.

"Новим явищем, яке спостерігалося цього року, стала операція проти Польщі, розпочата режимом у Мінську та Москві, метою якої було зводити наклеп на Республіку Польща в очах білоруського суспільства", - зазначив речник.

Раніше Facebook видалив ще майже 100 груп і облікових записів з російською пропагандою.

РБК-Україна писало, що в магазині мобільних додатків Google Play Store з'явилася програма, яка замаскована під українське військове радіо "Армія FM". При цьому даний додаток транслює російську пропаганду.