ua en ru

Польща звинуватила диспетчерів РФ в умисному провокуванні смоленської авіакатастрофи

Польща звинуватила диспетчерів РФ в умисному провокуванні смоленської авіакатастрофи Фото: катастрофа під Смоленськом

Прокуратура Польщі звернеться до Росії для допиту авіадиспетчерів

Польща звинувачує російських авіадиспетчерів в умисному провокуванні смоленської катастрофи в квітні 2010 року, в результаті якої загинув президент Лех Качинський і ряд польських політиків, передає Newsweek.pl.

Зокрема, польські слідчі прийшли до висновку, що російські авіадиспетчери з вежі аеропорту Смоленська умисно допустили катастрофу президентського лайнера. У зв'язку з цим польська сторона має намір пред'явити нові звинувачення.

"Аналіз доказів дозволив прокурорам сформулювати нові звинувачення проти диспетчерів з Смоленська і третьої особи, яка перебувала в башті", - зазначив заступник генерального прокурора Польщі Марек Пощенек.

Він також заявив, що Польща звернеться до Росії з запитом про правову допомогу для допиту авіадиспетчерів. У той же час прокуратура не розкриває деталей справи проти російських диспетчерів. За даними слідства, версія про умисне провокування авіакатастрофи заснована на аналізі записів переговорів диспетчерів.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща планує подати позов на РФ в Міжнародний суд ООН у справі про смоленській катастрофі.