ua en ru

Польща не має наміру приєднуватися до єврозони, - глава ЦБ країни

Польща не має наміру приєднуватися до єврозони, - глава ЦБ країни Фото: Голова Центрального банку Польщі Марек Бєлка

Нестабільність у валютному блоці знижує ентузіазм країн

Польща не має наміру приєднуватися до єврозони, поки у валютному блоці немає стабільності. Про це заявив глава Центробанку країни Марек Бєлка, про що пише The Telegraph.

Як передає видання, Марек Бєлка у своєму інтерв'ю висловив побоювання з приводу чергового фінансової кризи, не допустити який країнам буде дуже складно. Так, процентні ставки знаходяться на дуже низькому рівні, а можливості змінювати свою фіскальну політику у більшості країн практично відсутні.

"Не варто очікувати ентузіазму щодо вступу у валютний блок до тих пір, поки єврозона зазнає труднощів ", - зазначив глава польського ЦБ в інтерв'ю, додавши, що ситуація з Грецією серйозно підірвала довіру до єдиної валюти.

Марек Бєлка також висловив припущення, що Польща, зобов'язана приєднатися до валютного блоку, не стане цього робити ще багато років. На його думку, єврозона зараз ризикує брати участь у замкнуте коло, коли більш тісний фіскальна інтеграція стає все більш і більш складною із-за розбіжностей на предмет структурних реформ і заходів жорсткої економії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що кредитори Греції мають намір істотно пом'якшити умови жорсткого курсу економії, якого вони вимагали від Афін в обмін на нові кредити.