ua en ru

Польща має намір подати скаргу на Росію в суд ООН

Польща має намір подати скаргу на Росію в суд ООН Фото: міжнародний суд ООН в Гаазі

Польща поскаржиться на російське слідство у справі Смоленської катастрофи в Гаазі

Польща має намір подати скаргу на Російську Федерацію у Міжнародний суд ООН в
Гаазі у справі про Смоленську катастрофу. Про це заявив міністр закордонних справ Польщі Вітольд Ващиковський під час зустрічі з держсекретарем США Рексом Тиллерсоном, передає "Польське радіо".

"Польща планує звернутися зі скаргою на російське слідство по справі Смоленська в Міжнародний суд у Гаазі, і тоді неоціненною стала б дипломатична підтримка США. Мова йде про можливості чинити тиск на Кремль. Тому що вже протягом семи років ми не в змозі однозначно встановити причини цієї трагедії. Винною є, між іншим, відсутність підтримки з боку Росії", - заявив Ващиковський.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Польща звинувачує російських авіадиспетчерів в умисному провокуванні смоленської катастрофи в квітні 2010 року, в результаті якої загинув президент Лех Качинський і ряд польських політиків. Польські слідчі прийшли до висновку, що російські авіадиспетчери з вежі аеропорту Смоленська умисно допустили катастрофу президентського лайнера. У зв'язку з цим польська сторона має намір пред'явити нові звинувачення.