ua en ru

Польща має намір відмовитися від довгострокових газових контрактів з РФ після 2022

Польща має намір відмовитися від довгострокових газових контрактів з РФ після 2022 Фото: Польща не буде укладати довгострокові контракти з РФ на постачання газу

Через 7 років закінчиться термін договору про постачання палива в Польщу з РФ, підписаний ще в 1996 році

Польща може не продовжити довгостроковий контракт про постачання газу з Росією, після завершення дії поточних домовленостей у 2022 році. Про це пише Reuters з посиланням на слова чиновника в польському уряді.

Контракт польської державної газової компанії PGNiG з "Газпромом", підписаний у 1996 році, закінчується в 2022 році. Щорічно, обсяг закупівлі Польщею газу в РФ становить близько 10,2 млрд кубометрів, що багато в чому забезпечує споживання цього виду палива країною (близько 15 млрд кубометрів).


У майбутньому країна не має наміру підписувати з РФ аналогічні довгострокові контракти, а буде орієнтуватися на конкурентоспроможність цін російського газу.

Раніше, для того щоб знизити залежність від постачань російського газу, у Польщі був побудований СПГ-термінал, завдяки яким країна зможе імпортувати до 5 млрд кубометрів газу щорічно. В плани польської держкомпанії також будівництво газопроводу для доставки палива з Норвегії.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Москві не захотіли обговорювати знижку на газ для Білорусії.