ua en ru

Польща має намір в 1,5 рази збільшити чисельність армії через російську агресію на Донбасі

Польща має намір в 1,5 рази збільшити чисельність армії через російську агресію на Донбасі Фото: міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич

Мацеревич зазначив, що збільшення чисельності польської армії необхідно для реагування на загрози

Міністерство оборони Польщі має намір в найближчі роки розширити збройні сили республіки в 1,5 рази. Про це під час відкриття об'єднаного тренувального центру (JFTC) НАТО в місті Бидгощ заявив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич, передає Польське Радіо.

“Польська армія буде більше, очікується її значне збільшення не менш, ніж на 50% протягом кількох наступних років. Зокрема, в кінці цього – початку наступного року будуть створені три бригади територіальної оборони на східному фланзі (НАТО – Ред.)”,- зазначив Мацеревич.


Він додав, що це збільшення буде відбуватися не тільки за рахунок створення територіальних бригад, але і операційних підрозділів.

Також Мацеревич зазначив, що збільшення чисельності польської армії необхідно для реагування на агресію, яка виходить від Росії, що призвело до окупації частини України.

Нагадаємо, раніше міністр оборони Польщі Антоні Мацеревич заявив, що Російська Федерація готується до агресивних дій проти НАТО.