ua en ru

Польща сподівається на парафування УА між Україною та ЄС 19 грудня 2011 р

Польща сподівається на парафування угоди про асоціацію між Україною та Європейським союзом під час проведення саміту "Україна - ЄС" 19 грудня в Києві. Про це під час брифінгу у Верховній Раді України заявив маршалок Сенату Польщі Богдан Борусевич.
"Польща завдяки своєму головуванню в Раді Європейського Союзу зробила все можливе, що б угоду асоціацію між Україною та ЄС було парафовано 19 грудня. Процедура передбачає, що б потім ця угода була ратифікована у парламентах країн. Зараз деякі країни ЄС виступають за парафування угоду, деякі - пропонують продовжити його розгляд. Позиція Польщі така - парафувати цю угоду 19 грудня, а потім продовжити дискусії в парламентах ", - заявив Борусевич.
Нагадаємо, Європейський парламент сьогодні, 1 грудня, на пленарному засіданні остаточно затвердив строки парафування та прийняття Угоди про асоціацію між ЄС і України, згідно з якими виконавчим органам ЄС рекомендується парафувати угоду до кінця 2011 р., і до кінця 2012 р. підготувати всі необхідні документи для ратифікації як в Європарламенті, так і в національних законодавчих органах.