ua en ru

Польща до кінця року розмістить на кордонах з Україною війська територіальної оборони

Польща до кінця року розмістить на кордонах з Україною війська територіальної оборони Фото: міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич

Три бригади і чотири батальйони будуть сформовані на Люблинщині, Підкарпатті і Підляшші

Польща до кінця 2016 року розмістить на кордонах з Україною війська територіальної оборони. Про це повідомляє "Польське радіо".

Три бригади і чотири батальйони будуть сформовані на Люблинщині, Підкарпатті і Підляшші, які межують з Україною.

Польський сейм прийняв закон про створення нового виду збройних сил - Військ територіальної оборони - з початком 2017 року. Відповідний закон ухвалив польський Сейм сьогодні, 16 листопада.

У міністерстві національної оборони Польщі розраховують, що в 2019 році війська будуть нараховувати понад 50 тис. солдатів.

"Нові сили повинні співпрацювати з професійною армією, адміністративною владою і місцевою громадськістю", - йдеться в повідомленні.

"Вони (Війська територіальної оборони, - ред.) охоплять три тисячі солдатів. В наступному році це буде 18 тис. солдатів. Ми хочемо, щоб до 2019 року Війська територіальної оборони країни налічували 53 тис. солдатів", - заявив міністр національної оборони Польщі Антоні Мацеревич.

Зазначається, що служба в цих силах триватиме від одного до шести років, добровольці будуть навчатися за зразками американської Національної гвардії, тобто протягом одних вихідних в місяць і два тижні на рік.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що польська прокуратура не розібралась з приналежністю спаленого прапора.