ua en ru

Польща хоче скоротити кількість дозволів для українських вантажоперевізників

Польща хоче скоротити кількість дозволів для українських вантажоперевізників Фото: Володимир Омелян (РБК-Україна)

За словами Омеляна, будь-які скорочення деструктивно впливатимуть на двосторонню торгівлю

У Міністерстві інфраструктури України (МІУ) підтвердили бажання Польщі скоротити кількість дозволів для українських вантажоперевізників. Про це сьогодні на брифінгу повідомив міністр інфраструктури Володимир Омелян, передає кореспондент РБК-Україна.

“У нас були переговори з польською делегацією. І дійсно, прозвучала така позиція (скоротити кількість дозволів на вантажні перевезення з 200 до 130 тис., - ред.). Це було для нас дивно, тому що перед тим ми говорили про збільшення таких дозволів”, - сказав міністр.

Окрім цього, як зазначив Омелян, під час зустрічі з комісаром транспорту Польщі обговорювалось питання повної лібералізації автомобільного сполучення.

“Ми вважаємо, що будь-які скорочення деструктивно впливатимуть на двосторонню торгівлю та торгівлю із Європейським Союзом”, - додав Омелян.

Нагадаємо, 29 серпня регулятори не підтримали пропозицію Мінінфраструктури підвищити вантажні тарифи "Укрзалізниці". У Держрегуляторній службі заявили, що через підвищення тарифів УЗ підприємства понесуть додаткові витрати в розмірі 5,6 млрд гривень.