ua en ru

Польща і Грузія закликали Росію припинити окупацію Криму

Польща і Грузія закликали Росію припинити окупацію Криму Фото: в'їзд до анексованого Росією Криму

У Варшаві і Тбілісі вкотре засудили агресію Росії проти України

У зв’язку з третіми роковинами анексії Криму, Міністерство закордонних справ Польщі закликало Росію припинити його окупацію. Про це передає Польське радіо.

"Разом із усім міжнародним співтовариством закликаємо Росію припинити окупацію півострова. Це необхідний елемент мирного вирішення російсько-українського конфлікту, до сих пір ми підтримуємо збереження санкцій, призначених Європейським Союзом, США, Канадою та іншими державами у відповідь на незаконні дії Росії", - йдеться в заяві польського зовнішньополітичного відомства.

МЗС у Варшаві також нагадало, що три роки тому російські збройні сили почали окупацію Криму.

"Польща не визнає так званої анексії Криму і неодмінно підтримує територіальну цілісність України в межах, визнаних міжнародним правом", - наголосили в міністерстві.

Схожу заяву оприлюднили також у Міністерстві закордонних справ Грузії, де засудили агресію Росії проти України, яка призвела до анексії Криму.

"Міністерство закордонних справ Грузії засуджує агресію проти України і спробу насильницької зміни її меж. Міжнародне співтовариство повинне зайняти консолідовану позицію для протидії агресії проти суверенних держав", - зазначили в грузинському дипломатичному відомстві.

Як відомо, цього тижня минає третя річниця окупації Росією Криму. 16 березня 2014 року на півострові провели незаконним "референдум", за підсумками якого 18 березня президент Росії Володимир Путін заявив про "прийняття Криму до складу Росії".

Нагадаємо, раніше прес-секретар глави РФ Дмитро Пєсков визнав, що анексія Криму спричинила багато економічних труднощів Росії.