ua en ru

Польща фінансує проект розвитку підприємництва для сходу України

Польща фінансує проект розвитку підприємництва для сходу України фото: уряд Польщі (pl.wikipedia.org)

Уряд Польщі направило 500 тисяч доларів на проект розвитку бізнесу для внутрішніх переселенців в Україні

Уряд Польщі направить 500 тисяч доларів США на підтримку розвитку підприємництва серед внутрішніх переселенців зі сходу України. Про це повідомляє прес-служба Програми розвитку ООН (ПРООН) в Україні.

Наголошується, що даний проект "Розвиток підприємництва серед населення, постраждалого від конфлікту" спрямований на подальшу підтримку самозайнятості та створення нових робочих місць для переселенців, так і для мешканців приймаючих громад, які проживають в підконтрольних Україні районах Луганської та Донецької областей.

В рамках проекту передбачається :

  • підтримка розвитку навичок ведення бізнесу та надання грантів на відкриття малих підприємств;
  • надання консалтингових послуг для полегшення процесу створення та розвитку малого і середнього бізнесу;
  • просування підприємництва шляхом проведення цільової мотиваційної кампанії.

"Україна є пріоритетним партнером для Польщі. Саме тому протягом останніх 10 років ми надаємо допомогу цій країні. Нинішня геополітична ситуація тільки зміцнює нашу рішучість про необхідність підтримувати Україну в подальшому. Другий етап проекту, який сьогодні запускає уряд Польщі, є одним з ключових компонентів нашої підтримки. Ми вітаємо результати, досягнуті під час першого етапу. Я вірю, що ця підтримка не тільки допомогла постраждало від конфлікту населенню східної України задовольнити першочергові потреби, але і сприяла відновленню і зміцнила соціальну згуртованість", - зазначила заступник міністра закордонних справ Польщі Іоанна Вронецка.

Нагадаємо, ПРООН виділить близько 5,5 млн доларів на енергоефективність державних будівель в Україні.