ua en ru

Польща допомагатиме Україні у проведенні децентралізації

Польща допомагатиме Україні у проведенні децентралізації Фото: Петро Порошенко

Польща надаватиме консультаційну допомогу українському бізнесу

Польська сторона допомагатиме Україні забезпечити проведення децентралізації через надання радників, а також запрошення представників українського місцевого самоврядування до Польщі. Про це в ході спільної прес-конференції з президентом Польщі Анджеєм Дудою повідомив президент України Петро Порошенко, передає кореспондент РБК-Украина.

"Ми домовилися, що Польща буде готова нам надати як у вигляді радників, які будуть працювати як при українському уряді, так і суб'єктах місцевого самоврядування, такі підстави запросити наших керівників місцевого самоврядування до Польщі - для демонстрації доступу до програм європейських фондів",- розповів Порошенко.

Також за словами Порошенка, Польща надаватиме консультаційну допомогу українському бізнесу та урядовим структурам для входження українського бізнесу на європейський ринок після початку роботи ЗВТ України з ЄС 1 січня 2016 року.

Разом з тим, польська сторона сприятиме реформуванню української фіскальної служби.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що президент України Петро Порошенко не бачить перепон в оприлюдненні Європейською комісією доповіді щодо безвізового режиму України з Європейським союзом.